Privatumo politika

Bendra informacija

Mums rūpi fizinių asmenų privatumas ir asmens duomenų saugumas, todėl parengėme šią privatumo politiką (toliau – Privatumo politika), kurioje paaiškiname kaip mes tvarkome bei saugome Jūsų asmens duomenis, kokias Jūsų teises užtikriname bei pateikiame kitą informaciją apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą.

Šioje Privatumo politikoje naudojama sąvoka „asmens duomenys“ (toliau – Asmens duomenys) reiškia bet kokią informaciją arba informacijos rinkinį, pagal kuriuos mes galime tiesiogiai arba netiesiogiai nustatyti Jūsų tapatybę, pavyzdžiui pagal Jūsų vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą, telefono numerį ir t.t.

Lankydamiesi mūsų internetinėje svetainėje ir naudodamiesi joje teikiamomis paslaugomis arba mums pateikdami bet kokius savo asmens duomenis, Jūs pripažįstate ir patvirtinate, kad susipažinote su šiomis privatumo politikos nuostatomis. Interneto svetaine galite naudotis, jei visiškai sutinkate su šiomis sąlygomis.

Privatumo politikoje nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti Duomenų valdytojo teikiamą turinį ir/ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį naudojate.

Ši Privatumo politika gali keistis, tad prašome Jūsų laikas nuo laiko apsilankyti Interneto svetainėje ir perskaityti ten skelbiamą naujausią Privatumo politikos versiją

Duomenų valdytojo rekvizitai:

Juridinio asmens pavadinimas: UAB Amber Medika
Juridinio asmens kodas: 305603254
Registracijos adresas: Švitrigailos g. 11K-109, LT-03228 Vilnius, Lietuvos Respublika.
Tel. +37060716019
El. paštas: bdar@ambermedika.lt
Duomenys apie duomenų valdytoją kaupiami ir saugomi VĮ Registrų centras Vilniaus filiale.

Prižiūrinčiosios institucijos:

Informacinės visuomenės plėtros komitetas ir Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija.

Patvirtiname, kad Duomenų valdytojo svetainės ir socialinių tinklų paskyrų lankytojų duomenys bus renkami laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad mūsų surinkti duomenys apie svetainės ir socialinių tinklų paskyrų lankytojus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Duomenų valdytojo darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos įskaitant ir informacijos apie svetainės lankytojus.

Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).

Kokią informaciją apie jus renkame?

Tiesiogiai jūsų pateikiama informacija

Svetainėje www.medpazyma.lt galite patys pateikti registracijai reikalingus duomenis, kaip antai vardą, pavardę, telefoną, elektroninio pašto adresą.

Jeigu jūs pateikiate mums kito asmens duomenis, mes laikome, kad jūs esate tinkamai gavę iš to asmens sutikimą dėl jo asmens duomenų pateikimo.

Automatiškai renkama informacija

Taip pat mes galime automatiškai rinkti, saugoti ir naudoti informaciją apie jūsų apsilankymus šioje interneto svetainėje bei naudojimąsi šia interneto svetaine slapukų ir panašių technologijų pagalba (įskaitant jūsų IP adresą, geografinę vietą, naršyklės tipą, iš kur buvote nukreiptas, lankymosi trukmę ir puslapių žiūrėjimų skaičių).

Informacija iš trečiųjų šalių

Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per www.medpazyma.lt paskyrą Facebook tinkle arba sukurdami paskyrą per savo turimas Facebook, LinkedIn arba Google paskyras. Gaunami asmens duomenys gali būti jūsų vardas, pavardė, kontaktinis telefonas, elektroninio pašto adresas, Facebook ID, Linkedin ID, Google ID.

su jūsų vizitų pas gydytoją/ gydymo įstaigą: vizito data, laikas, įstaigos informacija kur registravotės. Gaunami asmens duomenys: vardas, pavardė, kontaktinis telefonas ir elektroninio pašto adresas.

Slapukų naudojimas

Slapuką (angl. cookie) sudaro informacija, tinklo tarnybinės stoties siunčiama interneto naršyklei ir laikoma naršyklės ir (arba) mobilaus įrenginio. Ši informacija vėliau siunčiama atgal tarnybinei stočiai kaskart kai naršyklė paprašo puslapio iš tos tarnybinės stoties. Tai leidžia tai tinklo tarnybinei stočiai identifikuoti ir sekti interneto naršyklę.

Mūsų svetainėje naudojami būtini slapukai, kurie užtikrina tinkamą svetainės funkcionavimą. Jie naudojami, nes turime teisėtą interesą užtikrinti svetainės veikimą, todėl jų valdyti patys negalite. Mes taip pat naudojame statistikos, analitikos ir reklamos slapukus, kurie yra skirti geriau pažinti savo lankytojus, jų naršymo įgūdžius ir patiekti pritaikytą turinį (nebūtini slapukai).

Nebūtinus slapukus naudosime tik su Jūsų sutikimu, todėl prieš pradedant naršyti Jums bus pateiktas iššokantis langas su galimybe valdyti nebūtinus slapukus. Turite teisę nesutikti su nebūtinų slapukų įrašymu. Norėdami naršyti anonimiškai, blokuokite nebūtinus slapukus. Sutikus su nebūtinų slapukų naudojimu, ateityje galėsite juos koreguoti mūsų svetainėje. Mes naudojame ir trečiųjų šalių nebūtinus slapukus, kaip antai Google Analytics slapukus, skirtus naudojimuisi šia interneto svetaine analizuoti. Dėl to surinktą statistinę informaciją tvarkys Google Inc., kurios privatumo politika prieinama čia: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Slapukai padeda svetainei veikti sklandžiai, suteikia mums informacijos apie jūsų naršymą svetainėje ir padeda įvertinti lankytojų naršymo įpročius. Taip pat leidžia pateikti aktualią informaciją ir tobulinti svetainės turinį.

Jūs taip pat galite valdyti slapukus pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus taip, kad slapukai nebūtų priimami. Jei slapukai yra išjungti, kai kurios šios svetainės funkcijos gali neveikti. Savo duotą sutikimą priimti slapukus bet kada galite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės ir ištrindami įrašytus slapukus.

Šioje svetainėje naudojami slapukai:

Slapuko pavadinimas Aprašymas Sukūrimo momentas Galiojimo laikas
XSRF-TOKEN Slapukas yra naudojamas sesijos informacijai saugoti. Įėjimo į puslapį metu Informacija saugoma iki svetainės uždarymo
medicinine_pazyma_session Slapukas yra naudojamas lankytojo sesijos svetainėje informacijai saugoti. Sesijos pradžia Informacija saugoma iki svetainės uždarymo.

Kaip naudojame jūsų informaciją?

Duomenų tvarkymo tikslai, pagrindai ir saugojimo laikotarpis:

  • Jūsų vizito rezervacijos sukūrimas ir administravimas. Teisinis duomenų tvarkymo pagrindas yra mūsų teisėtas interesas – tinkamai identifikuoti svetainės lankytojus ir suteikti jiems visas svetainėje siūlomas paslaugas. Duomenis šiuo tikslu tvarkysime 5 metus nuo paskutinio Jūsų apsilankymo svetainėje (išskyrus duomenis, kurie, vadovaujantis teisės aktų nuostatomis, gali būti saugomi trumpesnį laikotarpį).
  • Išankstinė registracija vizitui pas gydytoją (dėl profilaktinės sveikatos patikros pasirinktoje sveikatos priežiūros įstaigoje). Teisinis sveikatos duomenų tvarkymo pagrindas – Jūsų laisvanoriškas sutikimas aktyviai išreikštas registracijos metu. Kiti duomenys tvarkomi sutarties vykdymo teisiniu pagrindu. Savo duotą sutikimą galite bet kada atšauti informuodami mus apie tai svetainės skyriuje „Kontaktai“ nurodytu elektroninio pašto adresu. Duomenys bus saugomi 3 metus nuo išankstinės registracijos dienos.
  • Identifikavimas. Asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimui sveikatos priežiūros įstaigai yra privaloma jus identifikuoti, todėl jūsų duomenis šiuo tikslu tvarkysime sveikatos priežiūros įstaigų pavedimu, privalomų teisės aktų reikalavimų vykdymo pagrindu. Duomenys bus saugomi 3 metus nuo identifikavimo atlikimo dienos arba tol kol jie bus reikalingi sveikatos priežiūros įstaigai.
  • Patvirtinimo el. paštu ir/arba trumpąją SMS informacine žinute apie sėkmingai atliktą vizito pas gydytoją registraciją siuntimas. Teisinis duomenų tvarkymo pagrindas – teisėtas interesas - kokybiško klientų aptarnavimo teikimas. Duomenys apie išsiųstus pranešimus trumpąją SMS informacine žinute bus saugomi 3 mėnesius, duomenys apie išsiųstus pranešimus el. paštu bus saugomi 30 dienų.
  • Priminimas el. paštu ir trumpąją SMS žinute apie artėjantį vizito laiką į pasirinktą sveikatos priežiūros įstaigą. Teisinis duomenų tvarkymo pagrindas – teisėtas interesas - kokybiško klientų aptarnavimo teikimas. Duomenys apie išsiųstus pranešimus trumpąją SMS informacine žinute bus saugomi 3 mėnesius, duomenys apie išsiųstus pranešimus el. paštu bus saugomi 30 dienų.
  • Tiesioginė rinkodara (teikti jums pasiūlymus apie su medicina susijusių paslaugų kainas ir pan.). Teisinis duomenų tvarkymo pagrindas – jūsų laisvanoriškas ir aktyviai išreikštas sutikimas. Turite teisę nepatirdamas jokių neigiamų pasekmių, nesutikti, o sutikus, savo duotą sutikimą galite bet kada atšauti informuodami mus apie tai svetainės skyriuje „Kontaktai“ nurodytu elektroninio pašto adresu. Duomenys bus saugomi iki sutikimo atšaukimo dienos.
  • Sklandaus svetainės veikimo užtikrinimas - Šiuo tikslu tvarkome jūsų asmens duomenis turėdami teisinį interesą stebėti savo teikiamų paslaugų kokybę, kurti ir gerinti savo teikiamą turinį, užtikrinti svetainės saugumą. Duomenys tvarkomi mūsų teisėto intereso pagrindu, t.y. užtikrinti sklandų svetainės veikimą ir patogų naudojimąsi. Šiam tikslui naudojami būtinieji slapukai. Duomenys saugomi sesijos metu arba ilgiausiai keletą metų (priklausomai nuo naudojamo slapuko). Turite teisę prieštarauti tokiam duomenų tvarkymui ir anonimiškai lankyti mūsų svetainę. Daugiau apie slapukų valdymą rasite „Slapukų naudojimas“ dalyje.
  • Statistinių duomenų rinkimas bei apdorojimas, lankytojų srautų nustatymas, analizavimas ir pritaikyto turinio teikimas - Šiuo tikslu tvarkome jūsų asmens duomenis turėdami teisinį interesą stebėti savo teikiamų paslaugų kokybę, kurti ir gerinti savo teikiamą turinį, užtikrinti svetainės saugumą. Duomenys tvarkomi Jūsų sutikimo pagrindu. Duomenys renkami nebūtinų slapukų ir panašių technologijų pagalba. Duomenys saugomi sesijos metu arba ilgiausiai keletą metų (priklausomai nuo naudojamo slapuko). Turite teisę prieštarauti tokiam duomenų tvarkymui ir anonimiškai lankyti mūsų svetainę. Daugiau informacijos apie slapukų valdymą rasite „Slapukų naudojimas“ dalyje.

Kam atskleidžiame jūsų informaciją?

Mes atskleisime jūsų informaciją toliau nurodytiems subjektams:

  • Gydytojui/gydymo įstaigai, veikiančiai Lietuvoje, pas kurią jūs registruojatės vizitui;
  • Specifinėms paslaugoms teikti Jūsų asmens duomenis galime perduoti kitiems paslaugų teikėjams, tokiems kaip, SMS trumpųjų informacinių žinučių siuntimo paslaugų tiekėjams, serverių ir jų techninės priežiūros paslaugų teikėjams, IT paslaugas teikiantiems tiekėjams, el. pašto paslaugų teikėjams. Sudarę sutartį su savo paslaugų teikėjais, mes imamės visų būtinų priemonių, kad ir mūsų duomenų tvarkytojai laikytų asmens duomenų tvarkymo teisės aktų;
  • Kitoms šalims, kai to reikalaujama pagal įstatymus arba tai yra būtina siekiant apsaugoti mūsų teikiamas informacinės visuomenės paslaugas. Norėdami gauti išsamų mūsų paslaugų teikėjų sąrašą, kreipkitės į mus svetainės skiltyje „Kontaktai“ nurodytais adresais. Atvejai, kada mes galime atskleisti jūsų informaciją kitoms šalims:
  • Norėdami nepažeisti įstatymų arba reaguodami į privalomą teismo proceso reikalavimą (pvz., gavę teisėtą nutarimą ar nutartį daryti kratą arba kitą teismo sprendimą);
  • Norėdami patvirtinti savo veiksmų teisėtumą;
  • Galime atskleisti jūsų informaciją susijusiai trečiajai šaliai bendrovių susijungimo, perdavimo ar bankroto atveju;
  • Kitais atvejais su jūsų sutikimu arba teisėtu jūsų prašymu.

Ką darome, kad apsaugotume jūsų informaciją?

Įdiegėme atitinkamas fizines ir technines priemones, kad apsaugotume informaciją, kurią renkame paslaugų teikimo tikslu. Tačiau nepamirškite, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs.

Jūsų, kaip asmens duomenų subjekto, teisės

Priklausomai nuo situacijos, jūs turite dalį arba visas šias duomenų subjekto teises:

  • žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • prašyti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus;
  • nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, įskaitant tiesioginę rinkodarą;
  • prieštarauti asmens duomenų tvarkymui, kai duomenys tvarkomi teisėto intereso teisiniu pagrindu;
  • prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);
  • pateikti skundą priežiūros institucijai;
  • prašyti perkelti asmens duomenis kitam duomenų gavėjui ar jums pačiam, jeigu tai technologiškai yra įmanoma.

Norėdami įgyvendinti aukščiau išvardintas teises, prašome, susisiekite su mumis elektroninio pašto adresu: info@medpazyma.lt

Trečiųjų šalių svetainės, paslaugos ir produktai mūsų svetainėse

Duomenų valdytojo interneto svetainėje ar socialinių tinklų paskyrose gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite būti atsargūs ir perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

Jūsų atsakomybė

Jūs esate atsakingi už savo duomenų konfidencialumą ir už bet kuriuos veiksmus, kurie mūsų svetainėje atliekami registruojantis naudojant jūsų registracijos duomenis.

Jūs esate atsakingas, kad jūsų mums pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs. Jeigu pasikeičia jūsų pateikti duomenys, jūs turite nedelsdami mus apie tai informuoti, pakeisdami atitinkamus duomenis registracijos formoje ar, jeigu duomenys nėra nurodyti registracijos formoje, informuodami apie tai mus elektroniniu paštu. Mes jokiu atveju nebūsime atsakingi už žalą, atsiradusią jums dėl to, jog jūs nurodėte neteisingus ar neišsamius asmens duomenis arba neinformavote mūsų jiems pasikeitus.

Baigiamosios nuostatos

Esant bet kokiam Jūsų prašymui dėl asmens duomenų tvarkymo ar su tuo susijusiam klausimui, prašome parašyti mums elektroninio pašto adresu: info@medpazyma.lt. Į gautus prašymus, skundus ar reikalavimus jums atsakysime raštu teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais. Stengiamės pateikti jums informaciją kiek įmanoma greičiau, bet ne vėliau kaip per 30 dienų nuo jūsų prašymo gavimo dienos.

Jeigu, gavus prašymą, skundą ar reikalavimą, mums kils įtarimų dėl besikreipiančiojo asmens tapatybės, mes turime teisę paprašyti besikreipiančiojo asmens tapatybės dokumento arba kitaip įrodyti savo tapatybę.

Ši Privatumo politika peržiūrima ne rečiau, kaip kartą per dvejus metus. Atnaujinę Privatumo politiką, informuosime jus apie, mūsų nuomone, esminius pakeitimus paskelbdami pranešimą konkrečioje svetainėje ar socialinių tinklų paskyrose arba kitomis atitinkamomis susisiekimo priemonėmis, pavyzdžiui, el. paštu. Jei naudositės mūsų teikiamu turiniu ir/ar paslaugomis po tokio pranešimo paskelbimo, laikysime, kad jūs sutinkate su naujais reikalavimais, nurodytais atnaujinime.